"У Суми повертається весло "

Олександр ВЕРТІЛЬ
22 жовтня 2014

Незабаром в обласному центрі має відкритися школа, яка об’єднає шанувальників веслування на байдарках. Вона носитиме ім’я видатного земляка дворазового олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона світу, Європи та СРСР почесного громадянина Сум Олександра Шапаренка. Саме він ініціював створення такого спортивного закладу.

Відповідної домовленості досягнуто цими днями під час зустрічі уславленого ветерана веслувального спорту з міським головою Олександром Лисенком, який  уже доручив оформляти відповідну земельну документацію.

На щастя, розпочинати доводиться не з чистого аркуша. Майже півстоліття тому в слобожанському місті була чудова веслувальна база, яка й дала колись путівку у великий спорт Олександрові Шапаренку. Однак з часом вона  занепала і зараз від матеріально-технічних цінностей залишилися переважно згадки та  відповідна земельна ділянка. Образно кажучи, є фундамент, на якому можна зводити будівлю.

До слова, під час приїзду до рідного міста (упродовж багатьох років спортсмен живе  в Києві) Олександр Шапаренко повідомив про рішення передати кілька своїх нагород для реалізації на аукціонах у Сумах і столиці, а виручені кошти віддати на потреби бійців АТО. 

Віриться, що веслувальна школа таки відродиться, бо останнім часом міська влада суттєво посилила практичну увагу до розвитку спортивної інфраструктури Сум. Так, щойно відкрився перший спортивний майданчик у дворі по вулиці Прокоф’єва, 25. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua