"У телепроекті «Голос країни» Тернопіль представляє студент-медик із Нігерії "

Микола ШОТ
19 квiтня 2014

Ще не встигли до кінця вщухнути хвилювання й емоції тернопільських шанувальників гурту «Тріода» у видовищі талантів «Х-фактор», як з’явилася нова бентега. Цього разу останніми недільними вечорами краяни прикипають до блакитних екранів, аби на каналі «1+1» переглянути музичний проект-конкурс «Голос країни». Адже є за кого вболівати — наше місто представляє Леонардо Ободояке, третьокурсник Тернопільського медичного університету ім. Івана Горбачевського.

Із нігерійцем спілкувався українською мовою, бо юнак почав її вивчати, щойно приїхав до міста. «Насправді я ще не дуже добре розмовляю нею, адже вивчати її африканцям досить складно. Але вслухаюся в кожне слово, практикую нові лексичні одиниці та намагаюся покращити вимову», — зауважує він. А ще Леонардо слухає українські гурти й співає українських пісень. Та так, що друзі порадили йому взяти участь у «Голосі країни». Тим паче, що йому випаде щаслива нагода познайомитися з улюбленим українським виконавцем Святославом Вакарчуком.

Про відбірковий етап у Львові сказав, що таке випробування пройти йому було не складно. Усміхнулася доля  —  на «сліпих прослуховуваннях» співакові вдалося потрапити у команду Святослава Вакарчука.

І неабияк посприяло цьому те, що ще задовго до конкурсу Леонардо підкорив у всесвітній павутині не лише поціновувачів сучасної музики виконанням пісень гурту «Океан Ельзи», а навіть самого фронтмена. Тож Святослав Вакарчук одразу впізнав голос студента-медика з Тернополя.

На «сліпі прослуховування», за словами Леонардо, приїхало багато учасників. Декотрим свого виступу довелося чекати добу й навіть більше. Тому фізичне навантаження давалося взнаки.

Не легше було і в українській столиці, куди нігерієць виїхав зимового вечора. Холодний автобус, ранок без сніданку, бо о 9-й мав бути на знімальному майданчику, а вийти на сцену вдалося лише під вечір.

Але все це вже позаду. І хлопець тішиться, що фортуна не обійшла його увагою. Каже, що вже після «сліпих прослуховувань» багато спілкувався зі Святославом Вакарчуком. Важливими, зокрема, стали для нього поради музиканта, як користуватися голосом максимально. «Він рекомендував бути самим собою, слухати багато різної музики, — розповідає Леонардо. — Святослав Вакарчук зауважив, що бути чесною людиною набагато краще, ніж мати правильну поведінку. Я міркував над його твердженням. На мою думку, якщо людина старається робити все правильно, але не є чесною, то її поведінка й слова фальшиві. Якщо ж людина чесна, то вона помилятиметься, але робитиме все від душі, їй більше довірятимуть».

Нігерійський студент удало витримав і «бої». Змагався на ринзі з ромом із Харкова Яношем Коломпарем. Дуетом вони виконували пісню з репертуару Скрябіна «Спи собі сама». Троє тренерів були на боці майбутнього хірурга. Святослав Вакарчук зазначив, що під час співу Леонардо «забув про все».

Наостанок хлопець сказав, що не засмутиться, якщо на якомусь етапі доведеться залишити телепроект. Адже в подальшому бачить себе тільки в медицині. Хоч з піснею та гітарою, звісно, теж не розставатиметься. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua