"У Тернополі нашим бійцям виділили земельні ділянки "

Микола ШОТ
19 листопада 2014

На черговій сесії Тернопільської міської ради депутати подбали про земельні ділянки для учасників Антитерористичної операції. Для будівництва та обслуговування житлового будинку виділили майже двісті таких наділів. Звісно, ця кількість не зможе задовольнити запитів усіх. Адже східні українські кордони від російських агресорів та їхніх найманців нині захищають, певна річ, значно більше бійців-краян. Тож міський голова Сергій Надал зауважив, що розглядають можливість виділення додаткових земельних ділянок для учасників АТО на новому масиві.

Нагадаю, що загалом в області ще влітку передбачили майже півтисячі гектарів для оформлення у власність земельних наділів для тих, хто бере участь в Антитерористичній операції на сході України. Ці ділянки виділятимуть у межах населених пунктів і поза ними. Здебільшого землю у краї надаватимуть для будівництва та обслуговування житлових будинків, ведення індивідуального садівництва за нормами, які передбачає Земельний кодекс України.

Водночас на останній сесії тернопільські депутати внесли зміни й до серпневого рішення міської ради про звільнення від сплати комунальних послуг тих, хто виконує завдання в зоні проведення Антитерористичної операції та членів їхніх родин. Відтепер, окрім мобілізованих через військкомат, пільгами користуватимуться й добровольці батальйонів, які перебувають у підпорядкуванні Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Національної гвардії, а також Державної прикордонної служби та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua