"У Тернополі проходить операція «Канікули»"

Микола ШОТ
27 березня 2015

У школярів зараз канікули. Безтурботність декого з них чи батьківський недогляд можуть спонукати до необдуманих дій, недобрих вчинків. Тож на Тернопіллі, як і в усій країні, безпекою учнів під час канікул переймаються й міліціонери. Заходи, які об’єднали під назвою «Канікули», спрямовані передусім на профілактику вчинення неповнолітніми адміністративних і кримінальних правопорушень і на те, щоб запобігти залученню дітей до протиправної діяльності. Триватиме ця операція до 5 квітня.

Як повідомили в секторі громадських зв’язків УМВС України в області, тернопільські міліціонери спільно зі службами у справах дітей, громадськістю виявлятимуть хлопчиків і дівчаток, які залишилися без нагляду дорослих. Водночас організовуватимуть цікаве й корисне дозвілля для дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, і дітям-переселенцям.

Звісно, правоохоронці не залишать поза увагою і заклади громадського харчування, а також розважальні установи, щоб вони дотримувалися обмежень перебування в них школярів у нічний час. Навідуватимуться правоохоронці і до торговельних об’єктів, щоб тримати під контролем продаж дітям алкогольних, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua