Складна ситуація на Луганщині створилася навколо державного підприємства «Сєверодонецька ТЕЦ» та комунального підприємства «Первомайськтеплокомун­енерго». Сєверодонеччани не могли отримати номінацію на газ для підприємства, бо не уклали договору реструктуризації боргу з НАК «Нафтогаз України». А  засновник КП «Первомайськтеплокомуненегро» залишився на окупованій території, що унеможливлює погодження лімітів з НАК «Нафтогаз України». Сєверодонецька ТЕЦ обслуговує понад 30 тисяч абонентів, а це 637 житлових будинків, де майже 60 тисяч населення. У містах Гірське та Золоте Попаснянського району замерзала 21 тисяча людей у 71 будинку. На засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій було ухвалено рішення, які дали змогу розпочати опалювальний сезон у цих містах. Щоправда, за словами виконувача обов’язків голови Луганської облдержадміністрації Сергія Філя, керівництво ПАТ «Луганськгаз» усіляко перешкоджало виконанню запланованого.

«Дякую всім правоохоронцям і особисто прокуророві Луганської області Володимирові Янку за оперативне втручання в ситуацію. Це спільна велика перемога!» —  підкреслив Сергій Філь.

Тепер мешканці багатоповерхівок трьох міст прифронтової Луганщини  з теплом. Відновлено й централізоване теплопостачання 23 соціальних об’єктів цих міст. Опалюють п’ять дитячих садочків, десять шкіл та Золотівський професійний ліцей. Хворі нарешті зможуть лікуватися в теплих приміщеннях семи закладів охорони здоров’я, зокрема військовому госпіталі.

Іванка МІЩЕНКО
для «Урядового кур’єра»