БЕЗРОБІТТЯ. Ринок праці Великобританії в 2012 р. буде відчувати величезні труднощі, рівень безробіття підвищиться до 8,8% з нинішнього рівня в 8,3%, у результаті чого ситуація на ньому ризикує виявитися найбільш важкою за останні два десятиліття. Таку думку висловили аналітики профільної дослідницької організації Сполученого Королівства Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), передає РБК Україна з посиланням на  VestiFinance.

За їх підрахунками, наступного року число місць в економіці може скоротитися на 120 тис., що значно підвищить рівень невизначеності й соціальної напруженості в країні. При найгіршому сценарії, число безробітних в країні до кінця наступного року досягне 2,85 млн осіб.

За словами старшого економічного радника CIPD Джона Филпотта, ринок праці країни буде настільки ж слабкий, як і в роки рецесії початку 1990-х років. «Погіршення ситуації на ринку праці, скорочення персоналу і наростаючі невизначеності одночасно з падінням реальних рівнів доходів населення ризикують стати справжньою перевіркою на міцність для Великобританії навіть більшою мірою, ніж у кризові 2008-2009 рр.», – підкреслив Філпотт.

Варто зазначити, що згідно з даними Національного бюро статистики Великобританії, нинішній рівень безробіття в країні знаходиться на своєму 17-літньому максимумі. Всього без роботи зараз сидять 2,64 млн осіб. Між тим, навіть величезні зусилля уряду в наступному році не зможуть принести істотних змін.