"У Верховній Раді зареєстрували проект закону про нові правила мобілізації"

12 серпня 2014

У Верховній Раді зареєстрований проект постанови, яким пропонується внести зміни до чинних правил мобілізації у зв`язку з неоголошеною війною РФ проти України.

Проект постанови «Про необхідність усунення грубих недоліків під час мобілізації» зареєстрований 11 серпня під номером 4460а.

Ініціатор документа – народний депутат Микола Рудьковський.

Президенту, Раді нацбезпеки й Міністерству оборони пропонується мобілізувати в зону антитерористичної операції передусім службовців МВС, СБУ, Міноборони, податкової міліції, органів прокуратури, в тому числі офіцерів запасу цих органів, які проходили спеціальну підготовку, вміють поводитись із зброєю і проходили відповідну атестацію.

Рекомендації також стосуються відбору в армію серед інших громадян. Згідно з документом, в зону АТО не мають потрапляти ненавчені особи. Їх мають спершу скеровувати виключно на навчання, а після цього у повному боєкомплекті відправляти на захист правопорядку до регіонів, де вони проживають, або сусідніх. У перші півроку з моменту мобілізації пропонується заборонити відправлення в антитерористичну зону.

Аргументація  автора проекту постанови зводиться до того, що в ході нинішньої мобілізації допускаються помилки на кшталт непропорційного призову – мовляв, повістки іноді розсилають усім чоловікам призовного віку в селі чи селищі.

УКРІНФОРМ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua