"У Вікіпедію прийшла «Миколаївська весна»"

Олена ІВАШКО
27 березня 2013

КОМУНІКАЦІЇ. В Миколаєві відбулася презентація конкурсу «Миколаївська весна у Вікіпедії», метою якого є наповнення інформаційного фонду української вільної енциклопедії матеріалами про Миколаївську область. Одна з ініціаторів конкурсу, депутат Миколаївської обласної ради Оксана Янішевська, вважає, що «нам є чим пишатися і чим ділитися з Вікіпедією».

На думку наймолодшого адміністратора російської Вікіпедії Олександра Андрейка, який дописує з 13 років, за допомогою таких конкурсів з’являться нові автори, які доповнюватимуть найбільшу енциклопедію корисною інформацією про край. Він вважає, що слід зацікавити людей самостійно писати статті до популярного видання.

Організатори конкурсу пояснили, що «Миколаївська весна» передбачає наповнення світової мережевої енциклопедії статтями та світлинами, пов’язаними з культурою краю, з історичними подіями та видатними постатями, з географічними об’єктами, економікою та інфраструктурою,  із підприємствами та організаціями.

Журі конкурсу складатиметься з «вікіпедистів» і авторитетних миколаївських краєзнавців, істориків та громадських діячів. Тож суб’єктивні думки журі зводяться до мінімуму і найважливішою буде якість статей, які надходять на конкурс. Уже відомо, що до складу журі увійшли лауреати Шевченківської премії Андрій Антонюк та Дмитро Кремінь, журналіст Вахтанг Кіпіані, філолог, кандидат наук Тарас Кремінь, народні обранці.

Переможців буде визначено у трьох номінаціях: 1) написання статей про область; 2) написання статей про Миколаїв; 3) завантаження фотографій. Усі переможці отримають цінні подарунки. Триватиме змагання до 15 квітня цього року. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua