"У Вінниці дали бій гіпертонії"

Олег ЧЕБАН
4 червня 2015

Днями сесія Вінницької міськради  спрямувала один мільйон гривень  на профілактику та лікування  гіпертонії. Депутати визнали, що державна програма щодо доступності ліків для соціально незахищених пацієнтів дала позитивний результат. Зокрема у Вінниці зменшилася кількість випадків інфарктів, інсультів, госпіталізації з приводу гіпертонічних кризів тощо. Та після завершення програми кількість людей, що лікуються від цього захворювання  постійно, зменшилася.

У місті над Південним Бугом від гіпертонії потерпає понад 70 тисяч осіб. З них 47 043 підлягають медикаментозному лікуванню, та лише одна четверта від названої цифри має право на пільгове забезпечення ліками за рецептами лікарів. Упровадження програми дасть змогу  охопити якомога більше людей, які не можуть задовольнити свою потребу в таких медикаментах. 

— Якщо вартість імпортних ліків від тиску в середньому становить 260 гривень, то ми, завдяки домовленості з вітчизняними виробниками, плануємо знизили  вартість комплексного лікування на місяць в середньому до 85 гривень. А люди з невисоким рівнем доходів, які оформили субсидію, зможуть купувати їх за півціни, тож економія, як бачимо, істотна. Департамент охорони здоров’я отримав завдання налагодити якісну систему поставок ліків у комунальні аптеки міста без посередників,  — зазначив виконувач обов’язків міського голови Сергій Моргунов. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua