"У Вінниці закільцювали мікрорайони"

Олег ЧЕБАН
23 грудня 2014

Завдяки цьому поліпшиться транспортне сполучення для жителів найбільшого в місті  спального мікрорайону Вишенька. Зокрема їм тепер легше добиратися до лікарні, автомобільного і залізничного вокзалів,  а дітям — на заняття в гуртках у позашкільних закладах.

«Нова колія дасть великий поштовх для розвитку цієї території — 9-го і 10-го мікрорайонів, а також мікрорайону за Барським шосе. Очікуємо, що найближчим часом тут житимуть майже 60 тисяч городян», — зазначив під час урочистого відкриття об’єкта виконуючий обов’язки міського голови Сергій Моргунов.

Він подякував підрядним організаціям за високоякісне виконання робіт і  зачитав вітальну телеграму від Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, з ініціативи якого і було розпочато реалізацію проекту, коли він очолював місто.

Із завершенням масштабного для міста будівництва привітав городян голова облдержадміністрації Анатолій Олійник. «Цей проект дуже важливий щодо створення системи перевезень. Тепер вінничани ще зручніше пересуватимуться по місту в максимально комфортних умовах», — зауважив він.

Першими випробували якість нової колії представники влади  і журналісти. Фото автора

Реалізація інфраструктурного проекту розпочалася ще у 2008 році. Але тоді через світову фінансово-економічну кризу роботи зупинили. Відновили будівництво у 2012 році, коли місту вдалося взяти кошти на вигідних для нього умовах — під державні гарантії.

Загалом кошторисна вартість  проекту становить понад 80 мільйонів гривень. За ці кошти побудовано майже 2 кілометри колії, тягові підстанції, дорогу на чотири смуги руху, тротуари, світлофори тощо.

«Це правильне рішення — збудувати транспортну мережу, що дасть змогу розбудовувати район. Одна з нових зупинок — «100-річчя вінницького трамвая» — кінцева для маршруток, які підвозять до міста людей з районів. Тож тепер, сівши у трамвай, вони можуть дістатися в будь-який бік міста. Трамваїв, щоб  повністю забезпечити пасажиропотік цього мікрорайону, в нас достатньо», —  запевнив керівник КП «Вінницька транспортна компанія» Микола Форманюк.

Принагідно зауважимо, що водночас зроблено реконструкцію старого приміщення диспетчерської, де створили  добрі побутові умови для водіїв та кондукторів. Сергій Моргунов повідомив, що в перспективі, коли навколишні мікрорайони розвиватимуться та заселятимуться і постане необхідність розширення мережі, розглядатимуть питання щодо запуску тролейбусної лінії вздовж нової дороги. Усі основні будівельні роботи для цього вже виконано, тож треба буде лише прокласти контактну мережу. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua