"У Європі стане загальнодоступним супутникове мовлення"

23 жовтня 2013

Європа зробила крок, аби подолати так званий «цифровий розрив».

За даними Європейської Комісії, майже три мільйони людей не мають доступу до традиційних мереж мовлення через те, що мешкають у сільській чи віддаленій місцевості.

Виступаючи на відкритті нового веб-сайту (broadbandforall.eu),створеного з метою полегшення доступу до супутникового мовлення, єврокомісар у справах цифрових медіа Нелі Крус пояснює, в чому полягає важливість цієї справи:

«Це допоможе відновити економіку, розпочати новий бізнес, а також створить нові робочі місця, а ми гостро потребуємо відновлення нашої економіки і створення робочих місць».

Супутникові технології вже використовуються у багатьох галузях: наприклад, у забезпеченні пасажирів у потягах звязком wi-fi .

Ця технологія зараз доступна у 28 країнах Європи.

Розповідає Мішель де Розен – голова Європейської асоціації операторів супутникового зв’язку:

«Послуги, що надаються супутниками, змінили життя людей. Ось кілька прикладів: графічний дизайнер має доступ до файлу, він може надіслати і отримати свій файл, а отже, зростатиме його бізнес, так само готельний менеджер має змогу рекламувати свої послуги, студент має доступ до бібліотек університетів».

Нове покоління супутників відіграє також важливу роль у боротьбі з наслідками стихійних лих. Супутникове мовлення дає можливість підключення до Інтернету у лікарнях, у також службам надзвичайних ситуацій та органам цивільної оборони (наприклад, під час землетрусів).

Загальний доступ до супутникового звязку у Європі – такою є основна мета «цифрової програми» ЄС. Тепер зроблено черговий крок у справі прискорення комунікацій.

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua