"У Європі стає більше й більше бідних"

13 вересня 2013

Багаті багатішають, а бідні біднішають. Сувора економія в країнах ЄС збільшила розрив між багатими та бідними, а якщо ця політика триватиме й далі, то до 2025 року в Євросоюзі ще 25 мільйонів людей можуть опинитися на порозі бідності. У щойно оприлюдненій доповіді міжнародне обєднання Oxfam каже, що сувора економія в інших частинах світу не призводила до хороших результатів.

«Це вже було – структурні зміни в Південній Америці в 1980-х роках, фінансова криза на південному сході Азії в 1990-х роках. Там здійснювали дуже схожу політику суворої економії, і ми знаємо, який був результат. Нам слід винести з історії уроки», – каже Наталія Алонсо, голова представництва Oxfam International у Брюсселі.

Щоб не повторювати помилки, Oxfam пропонує урядам ЄС брати більші податки з багатих, запровадити податок на фінансові транзакції й краще боротися з неплатниками податків. Виручені кошти слід витратити на охорону здоровя й освіту.

«Ми наполягаємо на тому, що існує величезний потенціал для збору коштів під час кризи. Також слід дещо змінити фінансову систему, яка спричинила цю кризу», – впевнена Наталія Алонсо.

11 країн ЄС сказали «так» податку на фінансові транзакції, його мають запровадити найближчими роками.

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua