"У Запоріжжі з’явиться соціальний готель"

Наталя ЗВОРИГІНА
11 жовтня 2013

-Торік провели роботи з його проектування, цього року вже будують. Це буде об’єкт, який дасть змогу вихованцям дитбудинків отримати перше місце прописки, забезпечить базу для подальшого працевлаштування чи вступу до вишів, — зазначив Запорізький міський голова Олександр Сін.

Адже зазвичай у школі-інтернаті в дітей було місце проживання, а після випуску, якщо вони не вступали до вишу або не влаштовувалися на роботу на підприємства з гуртожитками для робітників, житла у них фактично не було.

— Цих дітей ми в будь-якому разі влаштовували в міські гуртожитки, — каже заступник міського голови Юрій Каптюх. — А щойно завершиться реконструкція наданої під соціальний готель будівлі, вони безкоштовно житимуть у цьому приміщенні. І це істотно полегшить їм адаптацію до життя. До того ж тут вони й учитимуться. Нині у соціальній службі міста на обліку стоїть понад 40 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, старших 18 років. Саме вони й стануть мешканцями нового готелю. З ними працюватимуть фахівці — соціальні працівники та психологи. Це допоможе їм адаптуватися до самостійного життя.

Соціальний готель розрахований на 36 місць. За проектом, на кожному поверсі будуть дво- і тримісні житлові кімнати, а також господарсько-побутові та соціальні приміщення. По закінченні навчання в інтернаті діти отримуватимуть перше місце прописки в соціальному готелі. Термін перебування тут мешканця вствновлюватиме спеціальна комісія з огляду на життєву ситуацію кожного.

У Запорізькій області вже є позитивний досвід організації таких закладів. Соціальний гуртожиток для випускників шкіл-інтернатів, які залишилися без батьківської опіки, вже кілька років успішно працює у Мелітополі. І як підтвердила начальник служби у справах дітей Запорізької облдержадміністрації Антоніна Матвєєва, його досвід обов’язково використають і для організації такого закладу в Запоріжжі.

Соціальний готель розмістять у колишній будівлі ВРЕЖО № 9 за адресою вулиця Таганська, 89. Уже демонтовано старі конструкції, замінено комунікації, електричні мережі тощо. Далі передбачено перекриття покрівлі, встановлення нових вікон, термомодернізація, благоустрій території. На це виділяють 5,5 мільйона гривень з міського бюджету та отримають 2,5 мільйона гривень державної субвенції. Ці кошти мають освоїти до кінця року. Представники фірми-підрядника запевняють, що виконають роботи в зазначений термін. За їхньою оцінкою, в кінці грудня завершать будівельно-монтажні роботи.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua