"У Житомирі знімуть картину про Кобзаря"

7 вересня 2013

Ідея створення стрічки належить місцевому краєзнавцеві, заслуженому журналістові України Георгієві Мокрицькому, авторусценарію майбутнього фільму. Її втілюватиме в життя Житомирська обласна телерадіокомпанія.

Відомо, що під час перебування на Житомирщині у 50-х роках ХІХ століття Тарас Шевченко описував пам’ятки архітектури та історії, збирав пісні та фольклор, що знайшло відображення  в його повістях «Прогулка с удовольствием и не без морали» і «Варнак». Водночас, за версією Георгія Мокрицького, Шевченко мав тут «сердечне знайомство» із красунею з мальовничого села Гульська тодішнього Новоград-Волинського повіту.

Як повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо, саме ця оригінальна історія й ляже в основу фабули ігрового телефільму, ролі в якому зіграють не лише  професійні актори, зокрема Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені І. Кочерги, а й  творчі працівники обласної державної телерадіокомпанії: заслужені артисти України Володимир Савченко і Володимир Берелет, заслужений журналіст України Леонід Харшан та їхні колеги. Презентацію фільму на телеканалі «Житомир» заплановано на березень 2014 року. 

Наталія МИХАЙЛЕНКО,
 для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua