"У жовтні Україна експортує три мільйони тонн зерна"

28 жовтня 2013

Україна виходить на максимальні темпи відвантажень зерна за місяць – понад 3 мільйони тонн. Така динаміка забезпечить до кінця маркетингового року експорт запланованих 30 мільйонів тонн збіжжя.

Про це сказав міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, повідомила Укрінформу прес-служба відомства.

«Обсяги експорту вітчизняних зернових скоро досягнуть свого піку завдяки злагодженій роботі всіх учасників зернового ринку. Так, до кінця жовтня темпи поставок зернових становитимуть понад 3 мільйони тонн за місяць. При цьому, найвищі темпи ми очікуємо у наступні місяці. Водночас саме така динаміка експорту забезпечить виконання прогнозу поставок зернових обсягом 30 мільйонів тонн», – зазначив урядовець.

За його словами, наразі під завантаження в українських портах знаходяться судна ємністю понад 800 тисяч тонн, на них подано більше 350 тисяч тонн. «Ми продовжуємо співпрацю з усіма гравцями на ринку зерна, аби максимально скоординувати їхню роботу. Адже це необхідно для посилення позицій України на зовнішньому ринку. Однак за подальшого зростання врожаю та, відповідно, обсягів експорту, необхідно нарощувати можливості інфраструктури. Тому одним із важливих аспектів Стратегії розвитку аграрного сектору до 2020 року є інвестування у розвиток зернової логістики», – резюмував міністр. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua