Роман КИРЕЙ,
«Урядовий кур’єр» 

Новий навчально-практичний центр дорожньо-будівельного напряму запрацював у Золотоноші на Черкащині. Його відкрили на базі місцевого професійного ліцею. У новому центрі створено сучасний освітній простір із необхідною технікою, механізмами й устаткуванням. Для цього з обласного бюджету спрямували понад 6 мільйонів гривень.

Ця техніка — в розпорядженні учнів навчально-практичного центру з підготовки дорожників.  Фото прес-служби облдержадміністрації.

Як повідомив голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, нинішнього року заплановано відкрити ще п’ять таких навчально-практичних центрів. Поки що це пілотний проект, орієнтований на якісні зміни у професійній освіті. Організатори поставили мету, аби випускники таких закладів мали попит на ринку праці й відповідали вимогам роботодавців. А це можливо лише тоді, коли вони навчатимуться, послуговуючись сучасними технологіями, мають у своєму розпорядженні сучасну техніку.

Рік тому з метою реалізації заходів у рамках пілотного проекту модернізації підготовки робітників з низки професій, ініційованого Кабінетом Міністрів України, в Золотоніському професійному ліцеї відкрили навчально-практичний центр, у якому готують швачок, кравців та закрійників. Він також оснащений новітньою технікою.

Минулого тижня на базі Канівського вищого професійного училища відкрили навчально-практичний центр сучасних зварювальних технологій. Загалом в області підготовку робітничих кадрів для різних галузей економіки здійснюють 22 державних заклади професійної та професійно-технічної освіти, підпорядкованих Міністерству освіти і науки України.