"У зоні АТО вистачає роботи і для жінок"

Євдокія ТЮТЮННИК
29 травня 2015

Валентина Акуленко, полковник міліції у складі зведеного загону правоохоронців Чернігівщини, нещодавно вирушила в зону АТО. За 14 міліцейських ротацій уперше разом із чоловіками, які змінять побратимів у зоні проведення антитерористичної операції, виконуватиме громадянський обов’язок жінка.

Начальник УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Едуард Альохін зауважив, що це було особисте бажання пані Валентини, і він її не відмовляв. Адже в зоні АТО вистачає роботи і для жінок, зокрема оформлення документації.

«Я керівник, начальник управління, і лише коли сама побуваю на війні, відчую її атмосферу, зможу з чистою совістю відпускати туди підлеглих. Вважаю, що кожен офіцер має побувати в зоні АТО, пройти через горнило екстремальних умов служби. Мій вибір цілком добровільний, свідомий і обдуманий», — так пояснила своє рішення Валентина Акуленко.

У складі зведеного загону — досвідчені правоохоронці. Їм належить на Донбасі підтримувати громадський порядок, розкривати злочини, охороняти блокпости. Присутність жінки сприятиме співпраці з місцевими міліціонерами, котрі залишилися вірними присязі й орієнтованими на Українську державу.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua