"Учасникам АТО: «Дорожня карта» вже в дорозі"

Василь БЕДЗІР
17 березня 2015

«Спілкуючись із посланцями Закарпаття, які перебувають у зоні АТО, щоразу переконуюся: з такими людьми, з такими патріотами в України є майбутнє! Його не може не бути!» — сказав голова Закарпатської ОДА Василь Губаль.

Він повідомив: в області складають план «Дорожня карта» відповідно до доручення Президента України Петра Порошенка. Цей документ має полегшити соціальну, фізичну й медичну реабілітацію учасників Антитерористичної операції після їхнього повернення додому.

До цієї справи долучаються закарпатські оздоровниці. Вони сприятимуть у забезпеченні санаторного лікування чи реабілітації учасників АТО та їхніх родин. Більшість закладів цілеспрямовано надають путівки.

В області складають реєстр родин учасників АТО, котрі потребують поліпшення житлових умов.

— Поки що Закарпаття не отримало коштів із держбюджету на ці потреби. Тому разом із керівниками міст і районів думаємо над тим, як максимально ефективно використати ресурси області для цього, — зауважив Василь Губаль.

Вирішують і питання щодо надання землі учасникам АТО. Зараз оформляють накази на понад 800 ділянок про дозвіл на складання проекту землеустрою, 250 — уже в процесі виконання. Органи місцевого самоврядування взаємодіють із Держкомземом для пошуку ділянок. Захисники Вітчизни виявляють найбільший інтерес до наділів у містах Ужгород і Мукачеве. Голова Закарпатської ОДА звернувся до командування Територіального управління «Північ» і Міністерства оборони з проханням відновити військкомати в тих районах області, де їх немає. «А там, де є проблеми, можливі зловживання, слід замінити військкомів службовцями з інших областей — тими, хто має досвід АТО», — додав Василь Губаль. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua