"Учасникам АТО на Тернопіллі виділять земельні ділянки"

Микола ШОТ
5 серпня 2014

486 гектарів уже передбачили на Тернопіллі для оформлення у власність земельних наділів для тих, хто бере участь в Антитерористичній операції на сході України. Земельні ділянки виділятимуть як у межах населених пунктів, так і поза ними. 

За словами начальника головного управління Держземагентства в області Віктора Мартинюка, провели вже кілька робочих зустрічей із керівниками силових структур і військкоматів, які відряджають бійців у зону АТО. Їм надали відповідні документи та картографічні матеріали. Поки що ніхто із захисників східних рубежів нашої держави заяви  не подав. Але зацікавлення вони вже виявили велике, звертаються за певними роз’ясненнями, довідковою інформацією.

У відомстві запевняють, що якнайактивніше сприятимуть оформленню земельних ділянок для учасників АТО. Вже розробили покрокові схеми, щоб військовослужбовці без зайвого клопоту та бюрократичних затягувань змогли подати необхідні документи.

Головне управління Держземагентства в області налагодило тісну співпрацю з райдержадміністраціями та органами місцевого самоврядування у вирішенні питань щодо земельних наділів для учасників АТО. Здебільшого землю у краї надаватимуть для будівництва та обслуговування житлових будинків, ведення індивідуального садівництва за нормами, які передбачає Земельний кодекс України. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua