"Учителю, не стомлюйся навчатися!"

29 серпня 2013

Навчальна, наукова та науково-методична робота закладів післядипломної педагогічної освіти у 2011—2013 роках спрямована на реалізацію стратегічних урядових ініціатив у рамках впровадження Програми економічних реформ на 2010—2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», державних цільових соціальних програм (зокрема розвитку дошкільної освіти, впровадження в навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» тощо).

Для оновлення змісту післядипломної освіти науковці і методисти закладів ППО розробили і запровадили на курсах нові навчальні плани і програми підвищення кваліфікації керівних і педагогічних кадрів. Особливу увагу в навчальних планах приділено питанням запровадження нової редакції Базового компоненту дошкільної освіти, інклюзивного навчання, нових державних стандартів загальної початкової і базової та повної загальної середньої освіти, сучасних технологій роботи з обдарованими учнями.

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки «Про створення авторських творчих майстерень учителів на базі закладів післядипломної педагогічної освіти» за 2012 рік у 20 регіонах України створено близько 200 авторських творчих майстерень.

Заклади післядипломної педагогічної освіти активно співпрацюють з міжнародними установами, організаціями Болгарії, Великої Британії, Данії, Індонезії, Італії, Канади, Росії, Румунії, Молдови, Греції, Словаччини, США, Туреччини,Угорщини, Франції, Чехії, Швеції та інших країн,  беруть участь у міжнародних науково-практичних конференціях тощо. Нині вони реалізують понад 60 міжнародних освітніх програм і проектів, а впродовж 2011—2013 років  провели понад 1000 обласних та Всеукраїнських науково-методичних конференцій і науково-практичних семінарів.

Особливо тісну співпрацю налагоджено з установами післядипломної педагогічної освіти Росії. Спільно проводяться зустрічі та науково-методичні заходи. Прикладом є проведення продовж 2011—2012 років Днів освіти України в Росії та Днів освіти Росії в Україні.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua