СПІВПРАЦЯ. «Український земельний кадастр буде одним з найкращих і найпрогресивніших з технічної точки зору в Європі», —  зазначив голова Держземагентства Сергій Тимченко під час робочої зустрічі з Андрашем Ремшеі та Сілваі Гергелем, що представляли Міністерство регіонального розвитку Угорщини. Зокрема, керівник земельного відомства наголосив, що Україна фактично остання країна Європи, яка впроваджує автоматизовану систему кадастру, а отже у нас є можливість взяти найкращий іноземний досвід та впровадити найсучасніші технічні та програмні розробки.

На кошти Світового банку ми вже розробили програмне забезпечення кадастрової системи. Тепер стоїть завдання наповнити цю систему достовірними даними про всі земельні ділянки України. Угорська Республіка сама нещодавно впровадила єдину автоматизовану систему кадастру, а отже, свіжий практичний досвід стане в пригоді українським спеціалістам.

Андраш Ремшеі відзначив, що на даному етапі наповнення кадастру Україні необхідно закласти міцний фундамент — внести до бази точні дані, а потім вже будувати цілісну систему. Угорські спеціалісти ознайомляться з технічними аспектами функціонування системи українського кадастру, а також з механізмами його наповнення та внесення даних. За результатами зустрічі буде сформована міжнародна робоча група та вироблено покроковий план співпраці щодо наповнення кадастру, повідомляє прес-служба Держземагентства.