"Угорщина передала Україні Олександра Шепелєва"

26 березня 2014

Колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва та його дружину передали українським правоохоронцям.

Про це повідомив адвокат Шепелєвих Ференц Босе, передає УКРІНФОРМ.

«Угорські поліцейські на прикордонному переході «Загонь-Чоп» передали у середу в обідню пору українським органам влади подружню пару Олександра та Галину Шепелєвих», – сказав адвокат.

В Україні екс-депутата Олександра Шепелєва звинувачують у низці важких злочинів, але він вважає себе невинним.

Олександра Шепелєва та Галину Шепелєву затримали влітку минулого року в Угорщині. Відтоді вони перебували в екстрадиційному ув'язненні. Неодноразово клопотали про надання їм статусу біженця, однак Управління у справах імміграції та громадянства Угорщини щоразу відмовляло в цьому.

На початку березня подружжя, посилаючись на зміну ситуації в Україні, саме попросило Угорщину видати їх. З огляду на прийняте 24 березня рішення Будапештського суду, міністр адміністрації та юстиції Угорщини Тібор Наврачіч дозволив видати Шепелєвих Україні.

Нагадаємо, 4 липня 2013 року екс-депутата Олександра Шепелєва та його дружину було затримано правоохоронними органами Угорщини у Будапешті, а 5 липня поміщено під екстрадиційний арешт. Наприкінці липня вони попросили про надання їм статусу біженців, мотивуючи це політичними переслідуваннями в Україні. Однак у лютому 2014 року Угорщина повторно відмовила у наданні Шепелєву та його дружині цього статусу.

У грудні 2012 року Шепелєва оголосили у міжнародний розшук як підозрюваного у фінансових махінаціях на посаді голови правління банку «Родовід», а в січні і травні 2013 року додалися звинувачення в умисних вбивствах. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua