"Українці цікавляться Вільнюсом"

Вікторія КОВАЛЬОВА
15 жовтня 2014

У першому півріччі цього року литовці зафіксували наплив наших туристів. Їхня кількість збільшилася на 77,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року — до 20,4 тисячі. Друге місце за туристичною активністю посіли найближчі сусіди Литви — білоруси, а третє — росіяни, які раніше завжди випереджали білорусів. Про це «УК» під час презентації можливостей туризму в Литві, організованої Державним департаментом з туризму та Посольством Литовської Республіки в Україні повідомив спеціаліст Литовського держдепартаменту туризму при Мінекономіки Томас Яцкевіч.

На думку експертів, сплеску цікавості наших земляків до Литви сприяли події останнього року в Україні — зміна влади, курс на євроінтеграцію і втрата Криму, яка змінила звичні для нас туристичні маршрути. До речі, оскільки територія Литви за обсягом ідентична території Криму (65 тисяч кілометрів квадратних), литовці вважають, що з втратою цього півострова Україна загубила свою «частинку дуже гарної Литви». Цього року Посольство Литовської Республіки в Україні планувало там провести Дні Литви в Україні, але, на жаль, не склалося.

За словами Томаса Яцкевіча, дохід від в’їзного туризму в Литві становить 1,7 мільярда доларів (загальний дохід від туризму — 2,2 мільярда). У цій сфері задіяні напряму 40 тисяч жителів країни, а 120 тисяч — опосередковано.

Литовці пишаються тим, що у 2013 році кількість туристів у країні зросла на 8% порівняно з попереднім роком і стала рекордною, перевищивши 2,1 мільйона людей. Це для такої маленької країни, як Литва, де всього

3 мільйони населення, — солідна цифра. Торік ця країна стала другою в Європі за обсягами зростання туризму. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua