СТАТИСТИКА. За числом завантажених фотографій на міжнародному фотоконкурсі «Вікі любить пам’ятки» Україна вийшла на четверте місце в світі, обігнавши Францію, передає УНН.

За даними інструментального сервера конкурсу на 28 вересня 560 учасників завантажили 21 800 світлини, однак ці числа невпинно зростають.

Водночас, загальне число пам’яток, перелік яких зібраний організатором української частини конкурсу — громадською організацією «Вікімедіа Україна» перевищує 40 000.

Мета конкурсу – зібрати фотографії усіх пам’яток культурної спадщини світу і розмістити ці фотографії на Вікіпедії – вільній енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони користувачів з усього світу.

Конкурс триватиме до 30 вересня. Протягом цього часу фотографи і фотолюбителі різних країн завантажуватимуть свої фотографії на Вікісховище. 21 жовтня в кожній країні будуть відібрані найкращі фотографії, що будуть представлені на суд міжнародного журі, а до 18 листопада буде оголошено найкращого фотографа світу за версією Фонду Вікімедіа.

Українська частина конкурсу вже претендує на рекорд за числом фотографій, наданих на фотоконкурси в Україні.