"Україна не хоче бути військовим полігоном"

23 вересня 2014

«Російська Федерація розглядає Україну як полігон для відпрацювання нових технологій ведення війни. Тому про жодний внутрішній конфлікт не можна говорити. Нинішня війна — це пряма російська агресія», — наголосив у ході зустрічі з експертом Центру Мартті Ахтісаарі Денисом Матвєєвим віце-прем’єр-міністр Олександр Сич.

Він зазначив, що загострення ситуації в Україні пов’язано не з конфліктом між різними суспільними групами всередині держави, а породжено вторгненням військ Російської Федерації. «Пошук компромісів можливий лише після припинення воєнного конфлікту та виведення російських військ з України. Після цього можна говорити про налагодження цивілізованих контактів між українським і російським суспільством», — цитує слова віце-прем’єра його прес-служба.

На його переконання, діалог між Україною та Росією може відновитися після припинення російсько-української війни та краху режиму Володимира Путіна.

Сторони обговорили питання можливого залагодження воєнного конфлікту між Україною та Росією ненасильницькими методами. Адже Центр Мартті Ахтісаарі спрямовує зусилля на врегулювання конфліктів шляхом діалогу та сприяє досягненню миру в межах регіональних програм у країнах Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії. А ще домовлено вивчити світовий досвід із врегулювання військових зіткнень, зокрема на прикладах конфліктів між Північною Ірландією та Великобританією, Фінляндією й Росією, Сербією й Хорватією. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua