"Україна отримає кредит МВФ в кінці квітня"

10 квiтня 2014

Керівництво Міжнародного валютного фонду може ухвалити програму кредитування України не раніше кінця квітня. Станом на сьогодні МВФ поки розглядає можливість надання фінансової допомоги Україні в розмірі 14-18 мільярдів доларів.

Про це заявила під час прес-конференції в четвер директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард, передає власний кореспондент Укрінформу у США.

«Ми сподіваємося розглянути цю програму на Раді наприкінці квітня – в перших числах травня», – зазначила Лагард.

Вона також повідомила, що після того як 10 днів тому була досягнута угода щодо фінансування України, це питання активно опрацьовується. «За проектом програми для України, а програмою він стане, коли буде затверджений Радою, тривають переговори на місці, неформальні дискусії в Раді, й він має дуже широку підтримку у МВФ», – зазначила керівник Фонду.

Що стосується остаточного рішення по обсягах фінансування, за словами Лагард, воно залежатиме, у тому числі, від рівня міжнародної підтримки України «як на двосторонній основі, так і на рівні інших міжнародних інституцій, зокрема Світового банку, ЄБРР та організацій регіонального масштабу».

Крім того, зазначила Лагард, український уряд має стабілізувати фінансову ситуацію, що склалася в країні під час нинішньої кризи. Втім, наголосила вона, у Фонді немає сумнівів, що «влада виконає свої зобов'язання». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua