"Україна разом із Китаєм сумує за загиблими під час землетрусу"

6 серпня 2014

Президент Петро Порошенко висловив співчуття Голові Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіну у зв’язку з численними жертвами та руйнуваннями, спричиненими землетрусом у провінції Юньнань.

«Прошу Вас, шановний пане Голово, від імені українського народу та від мене особисто передати щирі співчуття сім’ям загиблих та побажання найскорішого одужання усім постраждалим», — передає текст співчуття Президента його прес-служба.

У зв’язку з цією природною катастрофою Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк висловив співчуття Прем’єр-міністру Державної Ради КНР Лі Кецяну. «Щиро поділяючи біль дружнього китайського народу, висловлюю глибокі співчуття усім рідним загиблих та побажання одужання пораненим і постраждалим», — цитує слова Прем’єра департамент інформації та комунікацій із громадськістю Секретаріату КМУ.

Щирі співчуття китайському народові висловив і Голова Верховної Ради Олександр Турчинов у спеціальній теле?грамі на ім’я Голови Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників КНР Чжан Децзяну. В оприлюдненій інформаційним управлінням Апарату Верховної Ради телеграмі йдеться про глибокі співчуття всім родинам загиблих, висловлено підтримку та побажання якнайшвидшого одужання постраждалим.

До слова, землетрус магнітудою 6,1 бала стався у неділю за 11 кілометрів від населеного пункту Веньпінь і за 29 — від міста Чжаотун. За останніми даними, загинула 381 особа, ще близько 1,9 тисячі зазнали поранень. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua