" Україна розпочала процес інтеграції до спільної транзитної системи ЄС"

25 травня 2015

Схвалено План заходів для приєднання України до Спільної транзитної системи ЄС (New Computerised Transit System - NCTS). Інтеграція країни до NCTS значно прискорить митні процедури, забезпечить ефективну протидію контрабанді і загалом сприятиме розвитку торговельно-економічних відносин між Україною та ЄС.

Приєднання України до Європейської транзитної системи NCTS передбачено Угодою про асоціацію з ЄС. Заходи правового, організаційного, структурного та фінансового характеру, які необхідно вжити Україні на цьому шляху, обговорили представники Урядового офісу з питань євроінтеграції, інших міністерств і відомств України, а також представники ЄС та Посол Литовської Республіки.

За результатами засідання відповідна Наглядова рада схвалила План заходів для інтеграції України до NCTS.

Підготовчий процес, за словами урядовців, відбуватиметься за активної співпраці з вітчизняними підприємцями та за підтримки ЄС, представники якого готові надавати експертну та іншу практичну допомогу  в розробці нормативно-правових документів, обміні досвідом, навчанні працівників митних органів, проведенні тестового використання СТС тощо.

Прес-служба КМУ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua