"Україна — Румунія: співробітництво по-сусідськи"

Світлана ІСАЧЕНКО
9 квiтня 2015

Клуб підприємців Буковини та Генеральне консульство Румунії в Чернівцях ініціювали міжнародний економічний форум «Актуальні тенденції українсько-румунського транскордонного співробітництва».

— Україна обрала незворотний шлях євроінтеграції, тому досвід Румунії до членства у Євросоюзі дуже важливий і корисний: він сприятиме розвитку двосторонніх відносин у традиціях європейських стандартів, зокрема залученню інвестицій і підвищенню конкурентоспроможності продукції українських товаровиробників на європейських ринках, — зазначив під час заходу голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук.

На форумі обговорювали питання державної регіональної політики України та Румунії, інструментів регіонального розвитку, митного режиму, а також ефективного партнерства влади, бізнесу і громади. 50 представників бізнес-середовища сусідніх країн домовилися про подальшу спільну підприємницьку діяльність у туристичній, сільськогосподарській, будівельній, лісовій та інших галузях.

До речі, Чернівці беруть найактивнішу участь у встановленні економічних і культурних зв’язків в українсько-румунському прикордонні. Разом із румунською Сучавою втілюють в життя чимало мистецьких, туристичних проектів. Спільно з Яссами успішно ведуть роботу із залучення європейських фондів у сферу освіти, місцевого самоврядування.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua