"Україна та Молдова усувають бар’єри"

8 жовтня 2014

Активізація двостороннього діалогу між Україною і Республікою Молдова необхідна, оскільки обидві країни традиційно мають дружні відносини та рухаються у напрямі євроінтеграції. Про взаємну користь від такого обміну досвідом говорив під час зустрічі з представниками Посольства Республіки Молдова в нашій країні заступник міністра економічного розвитку і торгівлі — торговий представник України Валерій Пятницький.

«Буде корисним проводити двосторонні консультації щодо питань економіки і торгівлі на регулярній основі, оскільки ми рухаємося в одному напрямі — євроінтеграції, тож треба прибирати ті бар’єри, які існують у торговельно-економічних відносинах між нашими країнами, та обмінюватися досвідом щодо спільних євроінтеграційних прагнень», — вважає фахівець.

Найбільше українську сторону цікавлять врегулювання питання щодо екологічного збору, який справляється в Молдові на продукцію в упаковці tetra-pack; досвід Молдови у контексті запровадження обмежень з боку третіх країн до експорту товарів з Молдови; обмін досвідом щодо подальшої роботи з реалізації Угоди про асоціацію з ЄС.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Іон Стевіле погодився, що пожвавлення двостороннього діалогу піде на користь обом країнам, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку. Сторони домовилися активізувати двосторонній діалог на початку наступного року шляхом проведення спільних консультацій на рівні профільних міністерств двох країн, а також провести чергове засідання Комісії з торговельно-економічного співробітництва у першій половині 2015 року. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua