"Україна вчиться тримати удар"

26 квiтня 2014

Про можливу допомогу Україні від США для стабілізації нинішньої ситуації йшлося під час зустрічі в. о. Президента, Голови Верховної Ради Олександра Турчинова з головою Комітету з питань збройних сил Сенату Сполучених Штатів Америки Карлом Левіним.

Олександр Турчинов передовсім зазначив, що дії Російської Федерації повністю перекреслили домовленості, досягнуті у Женеві. Зокрема він повідомив про факти вбивства патріотів України на сході нашої країни. Тому мирних громадян, які стали заручниками терористів, керівництво держави вважало за потрібне захистити, відновивши Антитерористичну операцію.

За словами Олександра Турчинова, ситуація ускладнюється тим, що антитерористичні заходи проводять у густонаселених регіонах України. Тому за цих обставин головне завдання — не завдати шкоди мирному населенню.

Водночас позицію Росії він назвав викликом не лише Україні, а й усьому цивілізованому світу: «Ми протистоятимемо цим діям, захищатимемо наших людей. Сотні тисяч українців готові захищати свою державу».

Високопосадовець подякував уряду США за всебічну підтримку України на етапі відновлення її економіки і стабілізації політичної ситуації в умовах агресії Росії, повідомляє прес-служба Президента. Окремо ж висловив сподівання на відповідну підтримку США та ЄС: «Україна стоїть на перепутті цивілізованого світу і тримає удар, спрямований на основи цивілізованого співтовариства».

У свою чергу Карл Левін висловив підтримку вітчизняній владі, зазначивши, що «за словами віце-президента США, конгресменів та сенаторів стоїть реальна підтримка всього американського народу».

«Народ США підтримує дії української влади, спрямовані на єдність і територіальну цілісність держави. Ми знайдемо рішення, аби протидіяти агресивним планам Російської Федерації», — резюмував він.

Того самого дня з головою Комітету з питань збройних сил Сенату США провів зустріч і Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, глава уряду привітав нещодавно ухвалені США рішення щодо виділення додаткових коштів для надання технічної допомоги на розвиток Збройних сил та прикордонних військ України. Також Арсеній Яценюк підтвердив намір уряду підвищити рівень боєздатності ЗСУ та їх оснащення за західними стандартами.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua