"Україна входить до п’ятірки найбільших виробників меду"

20 серпня 2013

ПОКАЗНИКИ. Україна увійшла до п’ятірки країн з найбільшим виробництвом меду в світі. Так, лише за минулий рік бджолярі виробили понад 70 тисяч тонн цього продукту, 13 з них експортували за кордон. А це на 35% більше, ніж позаторік.

І цього року галузь продовжує динамічно розвиватися. Про це заявив директор департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства Андрій Гетя.

«Україна має розвинене бджільництво та входить у п’ятірку країн з найбільшим виробництвом меду. І попри високий статус, галузь бджільництва продовжує динамічно розвиватися. Зокрема зростає виробництво та експорт цієї продукції», — зазначив фахівець.

«Мед — важлива експортна продукція, яка має попит на зовнішніх ринках. Основні імпортери — Німеччина, Росія, Сполучені Штати Америки, Австрія та Польща», — цитує слова директора департаменту прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Фахівець також зазначив, що зростання експорту меду триває і цього року. За перше півріччя 2013-го Україна вже експортувала 7,9 тонни меду, що на 26% більше, ніж за аналогічний період торік. Такі показники стали чудовим подарунком до професійного свята, яке відзначали вчора, — Дня пасічника України. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua