"Україна-ЄС: Латвія активізує підтримку"

4 жовтня 2013

Перебуваючи з офіційним візитом у Латвійській Республіці, міністр закордонних справ Леонід Кожара зустрівся з Головою Сейму цієї країни Cолвітою Аболтинею. Сторони обговорили міжпарламентську співпрацю України та Латвії й наголосили на важливості активізації контактів між вищими законодавчими органами обох держав. Зокрема діяльність груп міжпарламентської співпраці, створених у Верховній Раді та Сеймі Латвії, сприятиме подальшому розвитку традиційно дружніх двосторонніх.

Солвіта Аболтиня запевнила міністра у незмінній підтримці Латвійською державою євроінтеграційного курсу України.

Леонід Кожара провів переговори й з Прем’єр-міністром Латвії Валдісом Домбровскісом.  У центрі уваги були практичні питання подальшого розвитку українсько-латвійських відносин у політичній, економічній та культурно-гуманітарній сферах, реалізація конкретних домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту до України Президента Латвійської Республіки Андріса Берзиньша у березні 2013 року.

Прем’єр відзначив готовність латвійської сторони й надалі підтримувати Україну на шляху європейської інтеграції, зокрема  щодо підписання під час Вільнюського саміту «Східного партнерства» Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

А в ході зустрічі з тамтешнім міністром закордонних справ Едгарсом Рінкевичсом  дипломати обговорили такі першочергові питання порядку денного двосторонніх відносин, як розвиток політичного діалогу, поглиблення торговельно-економічної та інвестиційної співпраці, активізація співробітництва у транспортно-транзитній сфері.

Окрему увагу приділено європейській інтеграції України. Леонід Кожара висловив вдячність латвійській стороні за послідовну підтримку наших євроінтеграційних прагнень, повідомляє прес-служба МЗС.

Глави зовнішньополітичних відомств обмінялися й думками про актуальні питання міжнародного життя, співпраці у рамках міжнародних організацій та багатосторонніх форумів.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua