"Українці чекають на Кирила тільки після звільнення Криму"

19 червня 2014

Україна вважає візит Патріарха Московського Кирила у будь-який свій регіон, включно з окупованим Кримом, провокаційним і зробить – у межах законодавства та законності – все можливе, щоб не допустити його.

На цьому наголошується у заяві Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України, передає УКРІНФОРМ.

«Згаданий візит у час російської військової агресії, яка здійснюється проти України, є небажаним, провокативним і політично заангажованим. Такий візит глави Російської православної церкви може породити лише хвилю міжконфесійного протистояння, а тому можливий лише після припинення агресії Росії та повернення всіх нею загарбаних українських територій», – наголошується у документі.

Україна не дозволить політикам втручатися у внутрішнє життя Церков і релігійних організацій та надалі неухильно дбатиме про гарантування прав і свобод громадян, зокрема, й щодо свободи совісті та віросповідання, йдеться у заяві.

Нагадаємо, 19 червня у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі відбувається Священний синод Української православної церкви у єдності з Московським патріархатом. Як стало відомо з багатьох повідомлень засобів масової інформації, на цьому синоді УПЦ, під тиском зовнішніх сил, планувалося рішення про запрошення в Україну Патріарха Московського Кирила. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua