"Українці повертаються до La Scala"

31 липня 2013

ТРАДИЦІЇ. Завдяки співпраці Міністерства культури, Посольства Італії та Італійського інституту культури в Україні, а також академії Театру La Scala поновлено традицію набуття досвіду та підвищення рівня талановитих українських співаків у всесвітньо відомому міланському культурному центрі. На цьому наголосив міністр культури Леонід Новохатько під час зустрічі з послом Італії Фабріціо Романо.

«Ще з часів Радянського Союзу ми пам’ятаємо, як у ЗМІ була популярною тема стажування в La Scala. Про це знала кожна доросла людина. Так вийшло, що була пауза, і те, що вона закінчилася, це велика справа», — сказав Леонід Новохатько.

У свою чергу італійський посол висловив подяку за можливість представляти молодих українських талантів у La Scala. «Пишаюся, що українські студенти потрапили до La Scala. Ми продовжуватимемо нашу роботу, щоб цих молодих виконавців могли оцінити не лише в Україні, а й у всьому світі», — сказав дипломат.

Як повідомляє прес-служба Міністерства культури, повний курс навчання у Вищій академії для оперних співаків Театру La Scala триватиме 2 роки. За результатами відбору Петра Остапенка (баритон) зараховано до академії Театру La Scala, йому нададуть дворічну стипендію від уряду Італії. До другого туру фінальної частини дійшла також Наталія Усатюк (сопрано), до третього — Юлія Литвинова.

Випускники Національної музичної академії України ім. П. Чайковського зазначили, що стажування в La Scala — це великий шанс для подальшої кар’єри, для їхнього майбутнього імені, а також набуття колосального досвіду і можливість працювати з італійськими педагогами, вивчаючи мову.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua