"Українці вкотре обгрунтували необхідність санкцій"

Ірина ПОЛІЩУК
17 сiчня 2015

Після Революції гідності українців буквально щодня спантеличувала розкіш, у якій жили екс-керівники нашої держави. Воно й не дивно, адже більшість державних коштів осідала саме в їхніх кишенях. Тепер люди очікують на повернення викрадених грошей, попри те, що екс-чиновники докладають чимало зусиль, щоб через суди домогтися зняття арештів зі своїх рахунків і майна.

А недавно у ЗМІ поширилася чутка, мовляв, невдовзі ці арешти можуть зняти. Щоб унеможливити подібне, наприкінці минулого року українська делегація у складі заступника міністра юстиції з питань європейської інтеграції Антона Янчука та заступника Генерального прокурора Віталія Каська провела консультації з відповідальними підрозділами європейської сторони і обговорила стан виконання рішень Ради Європейського Союзу щодо застосування санкцій до колишніх українських високопосадовців.

— Існує можливість співпраці України зі стороною ЄС у різних форматах, — роз’яснює Антон Янчук. — Таке співробітництво відбуватиметься шляхом надання українською стороною експертних та аналітичних матеріалів з питань застосування законодавства України на запит європейської сторони, зокрема Європейської комісії та Ради Європейського Союзу. З огляду на зазначені матеріали від українських партнерів компетентні європейські інституції зможуть представляти спільну з Україною позицію у відповідних провадженнях.

Україна зацікавлена у продовженні дії рішень ЄС про замороження активів колишніх українських високопосадовців до закінчення розслідувань щодо діяльності таких осіб та винесення українськими судами остаточних рішень у відповідних провадженнях.

— Україна готова сприяти стороні ЄС у захисті відповідних рішень Ради Євросоюзу усіма можливими правовими заходами, — говорить Віталій Касько. — З цією метою європейській стороні було надано додаткові матеріали для обгрунтування необхідності накладених ЄС санкцій. Учасники делегації наголосили, що вжиті заходи сукупно зможуть посилити позицію європейської сторони у захисті рішень Ради ЄС стосовно запровадження відповідних санкцій.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua