"Українцям спростять процедуру перетину транзитними поїздами молдавського кордону"

13 лютого 2014

Сьогодні Кабінетом Міністрів прийняті Розпорядження «Про подання на ратифікацію Верховною Радою України Протоколу про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту» та «Про підписання українсько-словацької Угоди про внесення змін та доповнень до Угоди між Урядом України і Урядом Словацької Республіки про залізничне сполучення через державний кордон».

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул зазначив: «Уряд системно працює із тим, щоб українські транспортні коридори були конкурентоздатними та привабливими як для тих хто, подорожує до Європи або до країн СНД і далі на Схід, так і для транспортних компаній, які будуть зацікавлені у збільшенні вантажопотоків саме через українські залізниці, порти та автошляхи”.

«Угоди з Молдовою та Словаччиною, які значно спрощують процедури перетину кордонів залізничним транспортом, дозволять зробити перевезення пасажирів та вантажів значно зручнішими та комфортнішими», – сказав Олександр Вілкул.

Зокрема, Уряд запропонує Верховній Раді підтримати міжнародний документ щодо спрощення руху транзитних поїздів між Україною та Молдовою. Згідно із положеннями Протоколу, передбачено поліпшити умови залізничних перевезень – спростити перетин поїздами українсько-молдовського кордону.

А між Україною та Словаччиною буде вдосконалено процедуру  перетину залізничниками обох країн державного кордону під час виконання службових обов’язків без отримання віз.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua