"Україні потрібна оборонна зброя"

Лариса ДАЦЮК
28 квiтня 2015

Протистояти спровокованому Росією складному геополітичному конфлікту можливо лише за умови, якщо світ об’єднає свої зусилля, аби допомогти Україні так, як ми допомагаємо Європі і Європейському Союзу. У цьому переконаний Прем’єр-міністр нашої країни Арсеній Яценюк. І це не просто побажання, а, швидше за все, обов’язок міжнародної спільноти. Адже Україна нині захищає не лише себе. Ми обороняємо кордони Старого світу, обороняємо мир і спокій у Євросоюзі.

Про це глава нашого уряду сказав в інтерв’ю одному із телевізійних каналів. Він наголосив на необхідності виконання Росією мінських домовленостей і одразу зазначив, що агресор не хоче їх виконувати. Свідчення цьому — сотні нових танків, броньованої техніки, модернізоване озброєння і десятки тисяч натренованих російських терористів, завезених в Україну вже під час другого перемир’я.

«Приберіть своїх бандитів, зупиніть російську військову агресію і дайте людям можливість нормально жити. Собі також дайте змогу жити. Зробіть Росію процвітаючою країною, а не агресором», — звернувся Прем’єр з телеекрану до тих, хто вже рік тероризує Україну.

Він укотре підкреслив, що ми хочемо миру. В Україні немає партії війни. Зі зброєю в руках ми вимушені боротися за мир. Самотужки це робити досить важко, адже протистоїмо потужному агресорові — одній із найбільших армій світу. Тому й закликаємо наших європейських партнерів, наших західних друзів дати Україні можливість захистити власну територію. Причому, наголосив Арсеній Яценюк, ми просимо у союзників не наступальну, а оборонну зброю, якою захищатимемо свої і європейські кордони, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Ті, хто на заході Європейського Союзу думають, що російські танки туди не доїдуть, — дай Боже, — зазначив він. — Однак ми також півтора року тому думали, що Росія ніколи не зважиться на анексію Криму і воєнне вторгнення на територію Донецька і Луганська. Але є те, що є». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua