"Українська армія отримає броньовані розвідники «Хазар»"

20 сiчня 2015

Державний концерн «Укроборонпром» почав випускати нові броньовані розвідувально-дозорні машини БРДМ-2Ді «Хазар».

«Основні переваги нової машини високі динамічні властивості, великий запас ходу і підвищена прохідність», - сказано в повідомленні концерну.

«Хазар» здатний на ходу долати водні перешкоди і обладнаний потужним двигуном стандарту Євро-3. Призначена машина для ведення розвідки боєм та вогневої підтримки мотострілкових підрозділів. Бронемашина «Хазар» створена на основі модернізованої БРДМ2. Нову машину зробили двохосьовою з усіма привідними колесами. Додатковий люк дозволяє безперешкодно і зручно висаджуватися десанту.

Перші одиниці нової бронемашини українська армія отримає вже протягом місяця.

Нагадаємо, 15 січня Кабінет Міністрів України звільнив Олександра Ліщинського з посади заступника міністра оборони України. Він відповідав за матеріальне забезпечення армії.

Міністр оборони Степан Полторак заявив про те, що в міністерстві було влаштовано «розбір польотів», унаслідок яких четверо чиновників покарані за «залишок» у розмірі більше трьох мільярдів гривень у фінансуванні армії.

За словами радника Президента України Юрія Бірюкова, генерала, який організував передачу несправних танків ЗСУ, відправили у відставку.

іPress 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua