"Українські війська у Криму передислокують"

25 березня 2014

РНБО прийняла рішення щодо доручення Міністерству оборони провести передислокацію військових частин, розташованих у Криму. Про це повідомив в. о. Президента, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов під час засідання погоджувальної ради.

За його словами, в ніч на понеділок тривали провокації окупаційних військ Російської Федерації в Криму проти підрозділів Збройних сил України: зокрема, за допомогою військових гелікоптерів та десанту атаковано підрозділ морської піхоти України, який базується біля Феодосії. «Є загроза життю і здоров’ю наших військовослужбовців, дислокованих у Криму, тривають переслідування і знущання з їхніх родин, з всіх патріотів, які виконують свій обов’язок перед своєю країною. Рада національної безпеки і оборони прийняла рішення щодо доручення Міністерству оборони провести передислокацію військових частин, розташованих у Криму, і доручила уряду евакуювати родини військових, для яких є реальна загроза життю і здоров’ю, — сказав спікер парламенту. — Кабінет Міністрів отримав доручення забезпечити розташування родин військових, а також усіх, хто змушений покидати домівки під тиском і агресією окупаційних російських військ».

Олександр Турчинов заявив, українська армія готова гідно і професійно боронити українську землю. Він подякував усім, хто до кінця виконує свій конституційний обов’язок, хто не зрадив Україну і продовжує захищати її навіть у таких неймовірно складних умовах, як у Криму. «Дякую офіцерам, солдатам, сержантам, курсантам, які були і є вірними Присязі, що вони дали українському народу», — цитує слова Голови Верховної Ради його прес-служба. При цьому він закликав політиків не спекулювати на темі Збройних сил України. «Прошу представників усіх політичних сил, розуміючи, що почалася передвиборча президентська кампанія, поводитися гідно, не вдаватися до політичних спекуляцій і відвертої брехні. Особливо не спекулювати на темі Збройних сил України і тих важких завдань, які вони зобов’язані виконувати», — сказав він.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua