"Український фільм «Плем’я» отримав російську кінопремію «Ніка»"

1 квiтня 2015

Учора, 31 березня, в московському театрі «Російська пісня» відбулася 28-та церемонія вручення премії «Ніка»

Фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького «Племя» отримав російську кінопремію «Ніка» в номінації «Найкращий фільм країн СНД і Балтії», повідомляє КорреспонденТ.net з посиланням на ТАСС.

Режисер картини не зміг бути присутнім на церемонії нагородження, яка відбулася в московському театрі «Російська пісня». Мирослав Слабошпицький зараз задіяний у зйомках свого нового фільму, тому відправив організаторам премії звернення з подякою.

Нагороду в номінації «Честь і гідність» отримала російська актриса Лія Ахеджакова. Спеціальної премії «За внесок у науку» був удостоєний засновник Музею кіно Наум Клейман, а нагороду «За видатний внесок у кінематограф» отримав сценарист Юрій Клепіков.

Картина «Важко бути Богом» Олексія Германа-старшого була визнана найкращим ігровим фільмом, а в категорії найкращий сценарій перемогу здобула драма «Дурень». Нагороди за найкращі чоловічу і жіночу роль отримали Леонід Ярмольник («Важко бути богом») та Олена Лядова («Левіафан»).

«Плем'я» – перший повнометражний фільм режисера Мирослава Слабошпицького. Це фільм – експеримент, «німе кіно XXI століття», в якому грають глухі і непрофесійні актори, всі персонажі користуються мовою жестів, фільм не супроводжується субтитрами.

Український фільм «Плем'я» отримав головний приз Міланського кінофестивалю

Картина була представлена більш ніж на 30 міжнародних фестивалях, на яких отримала майже 50 нагород, що є абсолютним рекордом серед стрічок українського виробництва.

Раніше повідомлялося, що український фільм «Плем'я» отримав дві нагороди в Бельгії. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua