"Український гідрометцентр прогнозує в Україні прохолодне і дощове літо"

21 травня 2014

Про це на прес-конференції заявив завідувач відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Гідрометцентру Вазіра Мартазінова, повідомляють fakty.ictv.ua з посиланням на РБК-Україна.

«Від сонця доведеться ховатися менше. Ми очікуємо велику хмарність у зв'язку з опадами... будемо навпаки чекати, коли вийти і погрітися на сонечку», – заявила Мартазінова.

За словами фахівця, липень буде дуже дощовим, а в серпні погода стабілізується. У червні Мартазінова прогнозує небезпечні метеорологічні та штормові явища на всій території України.

«У червні сумарна місячна норма опадів буде значно вищою травневої. На 4-5 червня очікується температура до 30 градусів, але з заходу відбуватиметься вторгнення холодного повітря, і на кордоні цього вторгнення потрібно чекати на сильні зливи. Ми очікуємо дуже сильні стихійні явища: шквали, зливи, грози, можливий град. Багато погодних умов, які будуть приносити нещастя для людей», – заявила Мартазінова.

За її словами, 9-10 червня буде різке похолодання на території західної України до 16-17 градусів і будуть фіксуватися сильні стихійні явища за рахунок штормових метеорологічних явищ.

«20 червня майже вся Україна може опинитися під впливом штормових метеоявищ, і в кінці місяця, коли ми очікуємо найбільше похолодання до 9-10 градусів вночі, неприємності можна чекати у більшості регіонах України», - заявила Мартазінова.

Метеоролог зазначила, що в червні буде всього кілька сприятливих днів для роботи в полі і для активного відпочинку. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua