"Український повітряний простір: дозвіл на кожен рейс"

16 серпня 2014

Державна авіаційна служба запровадила для деяких російських авіакомпаній спеціальний режим виконання транзитних польотів з Російської Федерації через повітряний простір України.

Це стосується безпосередньо авіаперевізників «Трансаеро» та «Аерофлот — російські авіалінії», які виконують транзитні польоти через Україну в сполученні між Росією та Болгарією, Ізраїлем, Туреччиною, Єгиптом і Грецією.

Як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури, ці авіакомпанії можуть перетинати повітряний простір нашої країни лише за умови отримання відповідного дозволу від вітчизняної Державіаслужби для кожного рейсу окремо.

Заходи, які впроваджують, дадуть змогу забезпечити належний рівень авіаційної безпеки, упорядкувавши норми транзиту через Україну тими авіакомпаніями, які нехтують правилами виконання міжнародних польотів у закритому повітряному просторі над територією Автономної Республіки Крим та на закритий аеродром міста Сімферополя.

До речі, повітряний простір над зоною проведення АТО закрито повністю. Не працюють і аеропорти Криму. Безпеку транзитних перельотів над іншою територією України повністю контролює Украерорух.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua