"Український прапор «доплив» до Аляски "

23 серпня 2013

ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА. Президент Асоціації «моржів» Придунав'я Іван Папушенко з Ізмаїла у складі збірної команди світу взяв участь у Першому міжнародному міжконтинентальному естафетному запливі через Берингову протоку «Чукотка - Аляска 2013». Плавець виніс український прапор на американський берег в Алясці.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів сам Іван Папушенко.

«Плавці-екстремали, змінюючи один одного і знаходячись у воді по 10 хвилин, упродовж 6 діб здолали 86 кілометрів, якщо брати по лінії пташиного польоту, або 134 кілометри з урахуванням зносу північної і південної течії та вітру. Водночас температура води коливалася від +2 до +8 градусів Цельсія, і було сильне хвилювання. Старт запливу відбувся на мисі Дежнєва, фініш - у селищі Уелс на Алясці», - повідомив І. Папушенко.

Він був єдиним представником нашої країни серед 65 любителів холодового плавання з 17 країн Старого і Нового Світу, а також Російської Федерації.

«На берег американської Аляски плавці виходили зі своїми національними прапорами. Український прапор проплив і річкою Леною, коли учасники акції здійснювали тренувальний заплив у Якутії», - додав плавець. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua