"Український уряд розпочав реформу транспортної інфраструктури"

6 квiтня 2015

В Україні розпочато широкомасштабні заходи щодо покращення і приведення до європейських норм транспортної інфраструктури країни. Реформи уряду запровадять європейські підходи в дорожній, залізничній, авіаційній, морській і річковій галузях країни.

В Кабінеті Міністрів України наголошують, що прийнято рішення задіяти принципи «Відкритого неба» на території аеропорту «Львів». Відтепер аеропорт в західній частині України відкрито в односторонньому порядку для всіх перевізників на основі двосторонніх договорів, завдяки чому «Львів» отримає можливість повернути втрачені потоки і бути достатньо завантаженим.

Наразі відбувається глобальне реформування залізниці. Зокрема, триває незалежна оцінка активів Укрзалізниці, робота з розробки нового закону про залізничний транспорт. Водночас розпочато роботу зі стабілізації технічного стану рухомого складу і колійного господарства, на сьогодні вже розпочато близько 30 тендерів на закупівлі технічного обладнання для Укрзалізниці.

Міністр інфраструктури України заявив на черговому брифінгу в Будинку уяду, що задля створення європейських доріг в Україні розпочато процес децентралізації системи управління дорожнім господарством. Місцевим громадам буде передано територіальні та місцеві дороги, гроші на їх утримання і техніку для обслуговування.

Міністр також поінформував, що розроблено програму подальших реформ у морській галузі, а також триває підготовка проекту закону про внутрішній річковий транспорт, який дозволить частково «розвантажити автомобільні дороги і «запустити» ріки».

Пресс-служба КМУ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua