ФУТБОЛ. Депутат правлячої партії Німеччини Франк Штеффель закликав УЄФА відібрати в України статус господаря чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

«УЄФА має можливість зробити символічний жест проти державного свавілля і політично забарвленого правосуддя. Країні, яка топче ногами права людини і правову державу, не можна надавати подіум для самопрезентації», - зазначив депутат від партії «Християнсько-демократичний союз».

«УЄФА регулярно забороняє матчі на стадіоні, де фани поводяться неналежним чином і панує безправ’я. Тому коли країна нехтує правом, її треба виключити» - вважає Штеффель.

Разом з тим християнський демократ зазначив, що якщо відібрати в України право приймати Євро, будуть у тому числі покарані футбольні вболівальники країни.

«Таким чином, буде надаватися максимальний тиск на українську владу з тим, щоб вона діяла правовим і демократичним способом», - додав він.

На думку Штеффеля, сім років ув’язнення для Тимошенко і 137 мільйонів євро штрафу не мають нічого спільного з правовою державою в Європі.

«Отже, Євро-2012 має проводитися не в двох країнах, а тільки в демократичній Польщі», - підсумував він.

Штеффель - представник правлячої партії Німеччини – «Християнсько-демократичний союз», яку очолює канцлер Ангела Меркель.