СЛУЖБА ЧИСТОТИ. «Європейськість» того чи іншого міста визначається зокрема й за його чистотою. Якщо Черкаси сьогодні ще далеко не дотягують до загальноприйнятого рівня чистоти й занадто повільно просуваються до нього, то Умань, де щороку буває багато туристів, усерйоз взялася за поліпшення свого обличчя. Тут віднедавна прибирають за сучасними стандартами, а столична фірма «Еко. Сервіс», яка прибирає Печерський район Києва, відкрила в місті свій філіал і вклала 2,7 млн грн у придбання вантажівок для вивезення сміття та євроконтейнерів. Тепер відходи транспортують нові вантажівки, а на місці старих контейнерів з’явилися євроконтейнери об’ємом 1,1 куб. м. Поряд із ними будуть окремі — для скла, пластику й паперу. При цьому тарифи на вивезення відходів не підвищили. До кінця року планують витратити ще близько 10 млн на будівництво сортувальної лінії. У перспективі — побудова екологічно чистого безвідходного сміттєпереробного заводу, який зможе обслуговувати й сусідні райони, що також гостро потребують подібних послуг.

В Умані, де офіційно проживає близько 87 тис. жителів, сміттєзвалище давно вичерпало свій ресурс, а спеціальна техніка в комунальному підприємстві стара й зношена. Городяни  та приїжджі часто нарікають на забрудненість вулиць. 

За словами директора підприємства «Еко. Сервіс» Олександра Самуся, його працівникам місто сподобалося. Насамперед значним потенціалом, великою кількістю туристичних об’єктів, а найбільше —  розумінням з боку працівників міськвиконкому, де приїжджих підприємців сприйняли по-діловому, як партнерів.

Як зауважив міський голова Юрій Бодров, у місті робиться багато, аби залучити більше інвестицій. А прихід потужного інвестора в особі «Еко.Сервіс» слід тільки вітати. Адже, окрім вирішення назрілих питань з видаленям побутових відходів, це ще й нові робочі місця для уманчан, надходження до міського бюджету.