У мікрорайоні Харкова П’ятихатки планується відкрити сучасну медичну клініку Харківського національного університету імені Каразіна. Про це повідомляє SQ, посилаючись на інформацію ректора ХНУ Віля Бакірова. Вуз, за словами ректора, отримує від Академії наук комплекс будівель, на базі якого і планується створити лікувальний заклад.

«Там є будівлі, є персонал, але все це не на світовому рівні. А ми хочемо створити таку клініку, щоб жителям країни з усіх її міст не потрібно було летіти, наприклад, до Австрії, на лікування, а можна було б отримати лікування такого ж рівня в Україні», – зазначив Віль Бакіров.

Як стверджує керівник університету, створення клініки – справа не швидка.

«Потрібно розуміння сучасних тенденцій лікування складних захворювань. Це проект не дешевий, він буде, швидше за все, у вигляді державно-комерційного партнерства. Юридичну форму клініки ми ще не опрацювали. Проект буде розвиватися поступово, в кілька етапів», – підкреслив ректор та зазначив, що зі створенням клініки в ХНУ вирішиться проблема з базою практики для студентів медичного факультету.