"«Ураган» мітить в академію"

Світлана ІСАЧЕНКО
2 квiтня 2013

СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ

Міськдержадміністрація Івано-Франківська та місцеві енергетики подарують дітям унікальний спортивний заклад

Кілька житлових мікрорайонів (майже 60 будинків, в яких проживає 15 тисяч мешканців) колись належали структурам Міноборони і обслуговувалися Івано-Франківською командно-експлуатаційною частиною. Вона зникла у вирі перетворень, залишивши місту зокрема підпорядковані їй електромережі в стані, далекому від ідеального. Час множив неполадки. Впоратися з ними в одну мить місто зараз не спроможне: усі електролінії перебувають в аварійному стані, потребують термінової заміни і не здатні забезпечувати якісне електропостачання. На перебудову цих муніципальних електромереж потрібно 14,4 мільйона гривень.

— Ми готові допомогти місту з їх відновленням і виділити 10,4 мільйона гривень на будівництво нових електромереж замість тих, які раніше належали військовим, — запропонував міській владі голова правління ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Олександр Бубен. — Зі свого боку просимо виділити земельну ділянку для реалізації проекту НФК «Ураган» Академія футзалу в Івано-Франківську. Річ у тім, що 10 років тому Прикарпаттяобленерго стало ініціатором створення й засновником народного футбольного клубу «Ураган». Наступним кроком у його розвитку якраз і має стати академія футзалу — унікальний спортивний заклад, створений на базі дитячо-юнацьких секцій «Урагану». Схожий за масштабами і рівнем сучасний комплекс для ігрових видів спорту є лише в Луганську. Тут навчатимуться, виховуватимуться й удосконалюватимуть свою майстерність діти не лише з Івано-Франківська, а й з інших міст Західної України.

— Це не фінансовий, а соціальний проект, — зазначив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. — Наші діти отримують спортивну мотивацію: стати гравцем однієї з найкращих футзальних команд України. А найголовніше: це дасть можливість їм бути фізично і морально здоровими. Місто теж матиме зиск із запропонованої енергетиками ініціативи, а саме — нові електромережі.

Тож керівники Івано-Франківська, Прикарпаттяобленерго і клубу «Ураган» підписали відповідний меморандум про співпрацю у реалізації такого важливого соціального проекту. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua