"Уряд аналізує угоди Митного союзу"

5 жовтня 2013

Україна не відкидає можливості приєднання до декількох міжнародних  угод Митного союзу, які не суперечать чинному українському законодавству і взятим нашою країною на себе міжнародним зобов’язанням. Це сприятиме усуненню бар’єрів на шляху вільного просування українських товарів на митні території Російської Федерації, Республіки Білорусь і Казахстану. Це питання розглядалося на засіданні Кабінету Міністрів цієї середи.

На виконання Протоколу наради у Прем’єр-міністра Миколи Азарова Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило план-графік розгляду на засіданнях уряду угод Митного союзу, до яких у майбутньому могла б приєднатися Україна.

Зокрема, на розгляд було винесено «Угоду про проведення узгодженої політики в галузі технічного регулювання, санітарних і фітосанітарних заходів Євразійського економічного співтовариства» від 25 січня 2008 року, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

«Документом передбачено проведення узгодженої політики у сфері технічного регулювання, санітарних, ветеринарно-санітарних та фітосанітарних заходів: розробки та ухвалення технічних регламентів ЄврАзЕС; ухвалення єдиних правил проведення робіт з технічного регулювання, розробки санітарних та фітосанітарних заходів; гармонізації стандартів; застосування єдиних форм та правил оцінки відповідності; акредитації та призначення органів із сертифікації та акредитації випробувальних лабораторій», — зазначив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта.

Кабінет Міністрів загалом підтримав пропозицію щодо можливості приєднання України до  цієї угоди, доручивши Мінекономрозвитку спільно з МЗС поінформувати про це Євразійську економічну комісію та започаткувати з нею проведення відповідних консультацій про можливість приєднання України до зазначеної угоди, а також інших міжнародних документів Митного союзу, які розглядатимуться на засіданнях уряду. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua